رنگ پودری چیست؟

امروزه استفاده از رنگ های پودری باعث شده تا جایگزین مناسبی برای رنگ های سنتی مایع در نظر گرفته شوند و روز به روز از اهمیت قابل توجه ای برخوردار شوند. یکی از دلایل مهم آن این است که در استفاده از رنگ های پودری به هیچ نوع حلالی نیاز پیدا نخواهید کرد.می توان گفت به غیر از وجود نداشتن حلال در آن نسبت به رنگ های مایع آلودگی کمتری هم ایجاد کرده و باعث دوام و پایداری بالاتری میگردد.

رنگ های مایع به دلیل استفاده از حلال ها ضرورت استفاده از سیستم های تهویه هوا و تصفیه و بازیافت حلال را برای کنترل ترکیبات آلی فرار را بیش از پیش ضروری تر می سازد . البته این مورد از معایب رنگ مایع میباشد زیرا باعث شده تا انرژی بیشتری صرف عمل رنگ کاری گردد . اما در استفاده از رنگ پودرییا همان رنگ الکترواستاتیک به دلیل اینکه این نوع رنگ از ترکیب و نوعی فرآیند رنگ خشک به عمل می آید در هیچ مرحله ای از رنگ کاری نیازی به ترکیبات آلی پیدا نخواهد کرد و این نتیجه را میگیریم که از نظر اقتصادی و زیست محیطی هزینه به کارگیری و استفاده از رنگ های پودری الکترواستاتیک به صرفه تر از رنگ های مایع بوده است.

درساختار رنگ پودری از رزینهای جامد که خاصیت القاء یا همان باردار شدن را دارد استفاده می شود به اضافه پیگمنتها و مواد افزودنی که تمام این مواد طی فرایند تولید بعد از میکس شدن اکسترود شده و آسیاب میشود ، محصول نهایی نیز به صورت پودر میکرونیزه به ضخامت 50 تا 100 میکرون است .

درروش رنگ آمیزی رنگهای پودری ابتدا پودر میکرونیزه را داخل گان پاشش ریخته و این پودر تحت ولتاژ بالا باردار شده (بارمثبت) و بعد از عبور از لوله گان به وسیله فشار باد پاشیده می شود و قطعه که دارای بار منفی (اتصال ارت) می باشد پودر دارای بار مثبت را به خود جذب می کند ، پودر به صورت یکنواخت کل سطح قطعه با هر ابعاد و زاویه ای را می پوشاند و هیچ اثر رنگ نشدگی بر روی قطعه باقی نمی گذارد ، بعد از عمل پاشش رنگ در کوره تحت دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 13 دقیقه پخته می شود.

مقایسه رنگ پودری

به طور کلی می توانیم رنگ های الکترواستاتیک را با رنگ های مایع با اشاره به موارد زیر مقایسه نمود:

حذف کامل حلال ها و ضایعات

اشتباهات رخ داده در استفاده از رنگ پودر قابل رفع می باشد

به افراد کمتری برای کار نیاز پیدا می شود

از کیفیت و دوام بالاتری برخوردار است

صدمه نزدن به محیط زیست

به سیستم تهویه هوای ضعیف تری نیاز پیدا خواهید کرد

99 در صد این رنگ قابل مصرف میباشد

آلودگی کمتری تولید میکند و به افراد صدمه ای نمی زند

و…

روش انجام

پروسه رنگ الکترواستاتیک شامل مراحل زیر می باشد:

توزیع مواد اولیه

- پیش اختلاط خشک مواد اولیه

- اکستروژن(اختلاط مواد مذاب اولیه)

- خشک و خرد کردن مواد خروجی اکسترودر

- آسیاب و کلاسه بندی و نترل ذرات

- بسته بندی

کاربردها

 

مصرف مواد پودری و کاربرد های آن :

تولید و مصرف رنگ های پودری الکتروستاتیک در دهه 1960 در صنایع مختلف به عنوان جایگزین برخی رنگ های مایع در سطح جهانی گسترش یافتو این رنگ ها روی سطوح به صورت پودر خشک اعمال شده به عنوان رنگ های تزیینی(Decorative) و هم به عنوان پوشش حفاظتی(Protative) مصرف می شوند.لین پوشش ها قابلیت اعمال بر روی سطوح فی و غیر فی را دارا می باشد.تابلوهای برق و … همچنین سطوح فی غیر آهنی مانند ورق های گالوانیزه و یا ظروف آلومینیومی استفاده می شوند.در تکنولوژی جدید این پوشش ها بر روی سطوح غیر فی مثل چوب و MDF اعمال شده و در اثر تابش UV پخت می شوند.تقسیم بندی رنگ های پودری بر حسب رزین:

1-پوشش های اپوکسی

2-پوشش های پلی استر

3-پوشش های اپوکسی پلی استر

4-پوشش های پلی یورتان

5-پوشش های اکرولیک

این گروه قابلیت تولید رنگ های براق ، نیم براق، مات ، نیمه مات، سوپر مات را دارا می باشد.علاوه برآن رنگ های طرح دارا (Efective) نیز در سبد تولید پکاشیمی قرار دارند که عبارتند از:

1-رنگ های چرمی

2-رنگ های چکشی

3-سنباده ای

4-چروک

5-متلیک

6-دکورال

7-ورنی

خواص و ویژگی های رنگ های پودری:

رنگ های پودری به دو دسته گرما نرم و گرما سخت تقسیم می شوندو پوشش های گرما سخت ترکیباتی برپایه روین های جامد با جرم مولکولی پایین هستند.

مزایای رنگ پودری

پوشش های پودری به دلیل دارا بودن خواصی چون پوشیدگی یکنواخت سطح ، سختی و مقاومت رنگ دربرابر عوامل محیطی (رطوبت ، نور…)، مقاومت دربرابر عوامل مکانیکی (ضربه و خراشیدگی…) ، هدر نرفتن رنگ هنگام پاشش و استفاده از رنگ پرت شده و از همه مهمتر نداشتن هیچ گونه آلودگی زیست محیطی نسبت به رنگ های مایع پایه حلال، توانسته در سالهای اخیر جای خود را در صنایع کشور باز کند ، به طوریکه امروزه بسیاری از تولید کنندگان بزرگ (لوازم خانگی ، صنایع خودروسازی ، صنایع پتروشیمی و…) استفاده از پوششهای پودری را بخش جدایی ناپذیر از صنعت خود دانسته و جهت رقابت محصولات خود با محصولات خارجی استفاده از این رنگ را به عنوان اولین فاکتور کیفیت در تولیدات خود قرارداده اند.

رنگ مایع پایه حلال می تواند تحت تاثیر شرایط آب وهوائی مثل دما و رطوبت قرار گرفته و نتیجه کار کیفیت پائین تر ،روان شدن و یا سطح پوست پرتقالی باشد. علاوه بر شرایط جوی ، مهارت نقاش نیز تاثیر مستقیم با کیفیت خواهد داشت . از آنجائی که رنگ پودری از طریق بارداری الکترواستاتیکی به قطعه کار می چسبد ، بدست آوردن یک سطح یکدست و با کیفیت بالا در هر شرایط جوی ممکن می باشد.

رنگ پودری بعنوان یک پوشش چندمنظوره ، مزایا و امکانات منحصربفردی به مصرف کننده ارائه می دهد که سیستمهای سنتی رنگ مایع از ارائه این مزایا عاجز بوده اند.


آبکاری آلومینیوم و رنگ پودری رنگ ,های ,پودری ,، ,استفاده ,پوشش ,رنگ های ,استفاده از ,از رنگ ,رنگ پودری ,های پودریمنبع

رنگ پودری الکترواستاتیک

تماس با ما آبکاری آلومینیوم آنادایزینگ صنعت نوین کرج

آبکاری الومینوم آبکاری آلومینیوم آنادایزینگ صنعت نوین کرج

آبکاری آلومینیوم آنادایزینگ صنعت نوین کرج انودایز آلومینیوم

آبکاری آلومینیوم آنادایزینگ صنعت نوین کرج

آبكاري نيكل و كروم و قلع و نقره

مشخصات

آخرین جستجو ها

TWDFamily اینجا همه چی هست کیمیا سدید دارو سفارش آنلاین نایلون حبابدار توربین دندانپزشکی جالبترین ایران فلامنکو مرجع دانلود رایگان کاغذ دیواری بیا تو